Fotó: Wikipedia

Kiakadt a férfi: 3 órás út lett a 15 percesből a Nyugatiból Kőbánya-Kispestre

Metró helyett vonattal akart hazamenni egy férfi a Nyugatiból Kőbánya-Kispestre, a negyedórás útból 3 órás szenvedés lett.

Minderről az Utazómajom számolt be szerdán.

A cikk szerint a férfi este hatkor lépett ki a munkahelye ajtaján. Metró helyett rendszeresen vonatozik Kőbánya-Kispestre, így tett hétfőn is.

Azonban egy baleset miatt borult az egész menetrend. A férfi a vizuális tájékoztató alapján kiválasztotta a leghamarabb induló vonatot. Öt perc múlva már indult is, igaz, 22 perces késéssel. Egy utastól tudta meg, hogy a vonat kerülőúton megy, ezt a kalauz is megerősítette, elmondta: legközelebb csak Szolnokon áll meg a szerelvény.

A férfi kérte, hogy állítsák meg a vonatot, de azt a választ kapta, hogy ez nem fog megtörténni. Hab volt a tortán, hogy a kerülőúton másfélszer annyi idő alatt lehetett elérni Szolnokra.

Az utas elment Szolnokig, ahol felszállt egy Záhony felől érkező vonatra, ami szintén késésben volt. Ha nem késik, és emiatt nem éri el, közel egy órát kellett volna várnia a visszainduló vonatra. Összességében este tízkor sikerült hazaérnie, a 10 kilométer helyett pedig 200 kilométert utazott.

Fotó: Wikipedia