Fotó: Facebook/Zsaruhumor

Kabátot ajándékozott a budapesti rendőr a didergő, tolókocsis hajléktalannak – fotók

Emberségből jelesre vizsgázott az a rendőr, aki szerda hajnalban segített meleg ruhával egy mozgáskorlátozott fedél nélküli férfin a VII. kerületben.

Minderről a Zsaruhumor Facebook-oldalra került fel egy poszt szerdán, melyet azóta rengetegen osztottak meg:

„A mai nap a VII. kerületi Damjanich utca 45-nél hajnali 1 óra körül arra lettem figyelmes, hogy 2 rendőr Károly bácsival, a környékbeli tolókocsis hajléktalannal intézkedik.

Megmondom őszintén, örültem neki, mert sajnálom szegényt. Örültem, hogy majd a rendőrök gondoskodnak mentőről, ha kell neki.

Csak messziről figyeltem az eseményeket. A rendőrök kedvesen elbeszélgettek vele, amikor az egyikük megkérdezte Károly bácsit, hogy nem fogad-e el tőle egy kabátot.
Kikerekedett a szemem! Nem is értettem, hogy mire gondol.

Károly bácsi mondta, hogy elfogadja, erre a rendőr elsétált a rendőrautóhoz, és úgy jött vissza, hogy a kezében volt egy zöldes színű, láthatóan meleg, szőrmés kapucnis kabát, amit azzal a lendülettel Károly bácsinak adott. Nem hittem el!!! Károly bácsival összeszorult a szívünk.

Hála istennek Károly bácsival minden rendben volt, úgyhogy a rendőrök tovább is álltak.

A kabátot átadó rendőrrel beszéltem, aki azt mondta, hogy szolgálata előtt vette magához otthon az emlitett kabátot, ami a testvéréé, csak ő ki akarta dobni. Ezert a rendőr magához vette, és egész nap a kocsiban fuvarozta, hogy majd odaadhassa egy rászorulónak.”

A posztban fotókat is mutattak a megható ajándékozásról:

Fotó: Facebook/Zsaruhumor

Fotó: Facebook/Zsaruhumor

Fotó: Facebook/Zsaruhumor

Fotó: Facebook/Zsaruhumor