Pár nap, és itt a -6 fok – íme a részletek, erre készülj

Nagyot változik az időjárás pár napon belül, a legfrissebb prognózis szerint hamar elfelejtheted a mostani tavaszt idéző meleget.

Pénteken az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint az ország nagy részén borult, párás idő várható, napközben zsugorodik a köd, délnyugaton számíthatunk többórás napsütésre, kis eséllyel a keleti határvidéken is rövid időre kisüthet a nap. A ködös tájakon szitálás előfordulhat. Gyenge vagy mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +5 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet a borult tájakon 5 és 10, míg a napos területeken 11 és 14 fok között valószínű.

Szombaton eleinte erősen felhős, ködös idő lesz, majd átmenetileg több helyen felszakadozik a felhőzet, legkésőbb északkeleten, valamint a főváros térségében. Délutántól, estétől nyugat felől vastagabb felhőzet érkezik, és egyre többfelé várható eső. Napközben a déli, délkeleti szél erős, késő estétől a Dunántúlon az északnyugatira forduló szél néhol viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 2 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 7 és 15 fok között alakul, a tartósabban ködös helyeken lesz a hidegebb.

Vasárnap borult lesz az ég, délutántól szakadozik fel északnyugat felől a Dunántúlon a felhőzet. Kezdetben többfelé, majd egyre kevesebb helyen, délután elsősorban a Tiszántúlon valószínű eső. A dunántúli hegyekben és az Északi-középhegységben havas eső, hó sem kizárt. Az északnyugati szél erős, főként az Észak-Dunántúlon időnként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 1 és 7, a legmagasabb nappali hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul.

Hétfőn az ország nagy részén a gyengén és közepesen felhős időszakok mellett több órára kisüt nap, csapadék nem valószínű. A Balaton és a Tisza közötti sávban még helyenként megerősödik az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 7 fok között valószínű.

Kedden kezdetben változóan felhős lesz az ég néhány órás napsütéssel, majd nyugat felől fokozatosan beborul az ég, de estig csapadék nem valószínű. A déli, délnyugati szél megélénkül, a Dunántúlon helyenként megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és -6, a legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 7 fok között alakul.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Kedvelj a Facebookon!
Már követem az oldalt