Fotó: GoFundMe

Milliomossá tették a netezők a hajléktalant, aki az utolsó pénzéből segített a bajba jutott nőnek – videó

Benzinre költötte utolsó húsz dollárját egy hajléktalan férfi, hogy segítsen egy nőnek, akinek a kocsijából az éjszaka közepén fogyott ki az üzemanyag. Története bejárta a netet, az emberek pedig egy vagyont dobtak össze neki.

Kate McClure kocsijából egy pennsylvaniai úton autózott éjjel, a kocsiból pedig kifogyott az üzemanyag – írta a 24.hu.

A nő teljesen kétségbeesett, hogy gyalog kell eljutnia a következő kútig. Az út mentn aztán találkozott egy hajléktalannal, Johnny Bobbittal, volt lőszertechnikussal. A férfi azt mondta neki: üljön vissza a kocsiba, és zárkózzon be, mert ez egy veszélyes környék, majd ő elmegy benzinért. A hajléktalan kis idő múlva visszatért egy kanna benzinnel, melyet az utolsó 20 dollárjából vásárolt.

Fotó: GoFundMe

Kate nem tudta egyből kifizetni, mert nem volt nála készpénz, de nem maradt adósa a férfinak. Visszament hozzá a következő napokban, elvitte a pénzt, emellett kabátot és egyéb meleg holmikat is adott neki. Közben rájött, hogy Johnny nagyon jó ember, ezért még többet szeretett volna neki segíteni. Barátaival közösen indított egy GoFundMe-gyűjtést, megosztva a nagyvilággal azt a nemes gesztust, amit a hajléktalan tett érte az éjszakában.

A november 10-én indult netes adakozás mostanra 294 ezer dollárt, mintegy 75 millió forintot dobtak össze neki.

Ezen a videón az látszik, ahogy a hajléktalannak elmondják, hogy mennyien segítettek rajta, és mennyi pénz jött össze:

https://www.facebook.com/katemonsterxo/videos/10159571215005048/

Fotó: GoFundMe