Dalton Shaffer

Elszorul a szíved, ha megtudod, miért vezetett két pizzával 700 kilométert ez a srác

Nincs most nagyobb hős a neten egy 18 éves michigani srácnál, aki annak ellenére vállalt egy kiszállítást, hogy a hely, ahol dolgozik, csak beülős. Több száz kilométert vezetett, hogy megörvendeztessen valakit, története pedig lecke milliók számára, hogy mit is jelent önzetlennek, segítőkésznek, nagybetűs embernek lenni.

Dalton Shaffer története viharos sebességgel járja be a médiát. A 18 éves fiú a michigani Battle Creekben működő Steve’s Pizzánál dolgozik pizzaszakácsként. Október 12-én a Today cikke szerint meglepő telefonhívás futott be hozzájuk, a hívást Dalton fogadta.

Ebből kiderült, egy házaspár, aki 25 évvel ezelőtt Battla Creekben élt, és imádták a Steve’s pizzáját. A férj és feleség, Richard és Julie Morgan időközben elköltöztek Indianapolisba, családot alapítottak, mostanra már felnőttek a gyerekeik, de sehol nem ettek olyan finom pizzát, mint egykori városukban.

Richard és Julie nagyon tervezte, hogy mostanában ellátogat Michiganbe családostul, és útba ejtik a legendás pizzériát is. Sajnos azonban a sors közbeszólt: a férj, aki jó ideje harcolt a rákkal, hirtelen rosszul lett, bekerült az intenzívre, onnan pedig már úgy adták haza, hogy napjai vannak csak hátra.

Richard apja úgy döntött, felhívja a pizzériát, elmeséli, hogy annál jobbat, ami ott készül, fia és felesége sosem evett, és ebben a nehéz időszakban rendkívül sokat jelentene gyermekének, ha a Steve’s küldene egy üdvözlőlapot jókívánságokkal.

Dalton azonban ennél többet tett, jóval többet. Csak annyit kérdezett, milyen feltéttel szeretnének pizzát, majd miután biztosította a férfit, hogy igen, érti, hogy 320 kilométerre élnek, elkérte a pontos címet, és annyit mondott: zárás után viszi a rendelést (az étterem egyébként nem vállal kiszállítást).

A fiatal több mint három órát vezetett a családhoz, akikhez hajnalban érkezett meg. Nem is időzött náluk, csak odaadta a várt pizzákat, pekapott némi pitét, majd visszaült a járó motorú autóba, és hazavezetett. Az egész utazás több mint 700 kilométer volt, és hét órába telt megtenni. Daltonnak a család felajánlotta, hogy bérelnek neki egy hotelszobát, de a fiatal azt mondta, vissza kell érnie nyitásra.

Az egész sztorit Richard felesége, Julie osztotta meg a Facebookon. Azóta hősként ünneplik Dalton Shaffert, története bejárta a médiát. A szerény srác azonban nem szeret nyilatkozni, a Todaynek is anyukája mondott pár szót. A büszke mama elárulta, gyermeke rengeteget segít a környékbeli időseknek, egyszer pedig rendőr szeretne lenni.

Dalton Shaffer