Cinege a fán (fotó: Pixabay)

Nagy enyhülés jön, 13 fok is lehet – részletek

Enged kicsit a szorításából a tél, a meteorológusok szerint a hét második felében melegszik az idő. Egy hidegfront közelítése is látszik, mely ismét havas esőt, havazást és lehűlést hoz.

Az Időkép szerint a kedd napsütésesebb lesz, mint a hétfő, ugyanakkor hozzáteszik: a nap második felében északnyugat felől ismét megvastagszik a felhőzet és a Dunántúlon havas eső, gyenge eső kialakulhat. A helyenként szeles időben 1-7 fok valószínű.

Szerdán és csütörtökön csapadék nem várható, sokfelé hosszabb napos időszakok valószínűek, sajnos azonban helyenként nem csitul az élénk szél. Érezhetően emelkedik a hőmérséklet: délutánonként 5-9 fokot mutathat a hőmérő, de a havasabb, ködösebb tájakon csak 0-3 fokra számíthatsz.

Pénteken lesz a héten a legmelegebb. A progmózis szerint marad a túlnyomóan napos, enyhe idő, délnyugaton 13 fokig melegedhet a levegő.

A Nyugat-Dunántúlon azonban több felhő lehet és estétől egy nyugat felől érkező hidegfront hatására eleinte eső, majd egyre inkább havas eső, havazás várható. Szombaton főként a középső és keleti megyékben valószínű havas eső, havazás. A szél többfelé lesz élénk, erős, a hőmérséklet pedig jelentősen visszaesik.

Cinege a fán (fotó: Pixabay)