Láthatatlanná tevő köpenyt mutatott be egy kínai rendőrfőnök, csak éppen van vele egy hangyányi probléma

Láthatatlanná tevő köpenyt mutatott be egy kínai rendőrfőnök, csak éppen van vele egy hangyányi probléma

Húszmilliós látogatottságot hozott össze a kínai Facebookon az a videó, melyen egy kínai rendőrfőnök pár laza mozdulattal teljesen eltünteti magát egy kvantumköpenynek mondott ruhadarabbal. Mielőtt te is akarsz egy ilyet, elmondjuk, mi is vele a gond.

A Mirror cikke szerint a rendőrfőnököt Chen Shiqunak hívják, és hogy demonstrálja ezt a nagyszerű kínai találmányt, ezt a videót posztolta a közösségi oldalra:

https://www.youtube.com/watch?v=G4mhjx9eOww

A videóhoz Shiqu azt írta, a kvantumköpeny olyan anyagból készült, mely a környező tájat tükrözi, ezáltal téve láthatatlanná viselőjét. Azt is mondta, a technológiát a hadseregben kamatoztathatják, a katonák ilyen anyagból készült uniformisban lopakodhatnának.

Mindezzel csak egy gond van:

totális hoax,

nincs olyan köpeny, ami láthatatlanná tesz. A Mirror cikke szerint a hihetetlen népszerűségre szert tevő videóról egy videóscég rántotta le a leplet.

Zhu Zhensong, a Quantum Video producere elmondta, a videóban látható jelenség egyértelműen trükk, erre olyan szoftverek, mint az Adobe After Effect, a Nuke vagy a Blackmagic Fusion tökéletesen képes.