Magyar mentősök segítettek az elkószált öreg kutyán – fotók

Magyar mentősök segítettek az elkószált öreg kutyán – fotók

Egy apró kutya menekült be a pestszentlőrinci mentőkhöz, akik miután megetették, megitatták és megszárították az ebet, megkeresték az aggódó gazdiját is.

A kutya szombat reggel húzódott be a mentőgarázsba a zord idő elől – írta az Országos Mentőszolgálat a Facebook-oldalán.

Az átázott, didergő négylábú valószínűleg szakadó esőben, az utcán töltötte az éjszakát. Rendkívül szelíd volt, így a mentősök megszárítgatták, enni és inni adtak neki. Szinte biztosra vehető volt, hogy a blöki elkóborolhatott, hisz jól nevelt, emberszerető kiskutyának bizonyult,

– áll a posztban.

Az egyik, éjszakai szolgálatból lelépő ápoló az autójába tette, és állatorvoshoz sietett vele. Ott aztán a chipből kiderült, hogy kié is a kutya. A mentős felvette a kapcsolatot az idős gazdival, aki elmondta, szeretett, szintén nem mai gyerek (14 éves) kutyája elkószált séta közben.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Mint írták, az idős hölgy annyira aggódott eltűnt kedvencéért, hogy már szinte rosszul lett az órák óta tartó zokogástól, de mikor megtudta, hogy minden rendben van a kutyával, egyből megnyugodott.

A könnyeivel küzdő, hálás gazdi azonnal indult is az állatorvoshoz. Dina, a kutyus, nyugodtan viselte a történéseket, hisz biztos lehetett benne, hogy jó helyre ment, a mentők senkit nem hagynak magára.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

„Nem is merek belegondolni, milyen rettentő lett volna, ha Dina nélkül, egyedül kell töltenem a Karácsonyt.” – mondta a hálás nő.