Nyakunkon a hidegfront, nagyot hűl az idő szerdára

Nyakunkon a hidegfront, nagyot hűl az idő szerdára

Órák vannak csak vissza a tavaszt idéző melegből, kedd estére befut a lehűlés és a csapadék, szerdán igencsak fázni fogsz.

Az Időkép szerint december 12-én rendkívüli meleg várható, délen, délnyugaton 17-18 fokra is esély van, könnyen lehet, hogy megdől a 23 évvel ezelőtti 17,2 fokos rekordmeleg.

A folytatás azonban nem lesz kellemes. A portál legfrissebb prognózisa szerint napközben, de inkább a nap második felében a Nyugat-Dunántúlon elered az eső, északnyugat felől megérkezik a következő hidegfron, mely kisöpri a meleget.

Szerdán mindössze 3-6 fok valószínű, kezdetben többfelé csapadékos időre van kilátás, északon és a Dunántúlon néhol havas eső, havazás várható, majd délután nyugat felől csökkenni kezd a felhőzet, egyre inkább csak délen eshet gyenge eső.

Csütörtökön a prognózis szerint helyenként fagyos hajnalt követően 3-9 fokig melegszik a levegő. Felhős, borús idő várható, délutántól egyre többfelé eleredhet az eső, az Északi-középhegységben havazhat is. Élénk, a Dunántúlon erős lesz a déli-délnyugati szél.

Péntekre a nap előrehaladtával ismét egyre többfelé esős idő várható, a Dunántúl magasabb pontjain estétől havas eső, havazás sem kizárt. Erős, viharos szélre készülj, a maximumok 7-14 fok között alakulnak. Szombaton lehűlés veszi kezdetét, valamint továbbra is szeles, csapadékos időre van kilátás.