Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Részeg fiatalok intették le a szirénázó mentőt Budapesten

Nem jött az éjszakai busz, ezért pár fővárosi fiatal jó ötletnek gondolta, hogy megállítják az Andrássy úton sérültet szállító mentőt, vigye már el őket egy darabon.

Mindezt az Országos Mentőszolgálat közölte a Facebook-oldalán. A poszt szerint az eset még december 11-én történt. A szirénázó, vérző sérültet szállító mentő vezetője vette észre a buszmegállóban álló csapatot, akik egyértelműen a mentőnek integettek. Amikor a kocsi megállt, páran azonnal kereket oldottak a társaságból, de az illumunált csapat szószólója fura kéréssel állt elő.

Kacarászva kérdezte a mentő vezetőjét, hogy nem vinnék-e el őket az Oktogonig? Mint mondta, a hidegben nem győzik kivárni az éjszakai buszt, ezért gondolták, ha már úgyis arra megy a mentő, igazán felvehetné őket.

A poszt szerint az egység tagjai a döbbenettől szinte szóhoz sem jutottak. Miután kiderült, hogy a fiatalok nem szorulnak mentőellátásra, a mentő minimális időveszteséggel folytathatta útját a sérülttel.

„Úgy integettek, azt hittem valami nagy baj van. Álmomban sem gondoltam volna, hogy ezért állítanak meg egy villogó mentőautót.”

– idézte a poszt a mentősofőrt.

A fenti húzás meglehetősen pofátlan volt, a mentősök sokszor túlteljesítenek. Nemrég egy lerobbant autójú, kétségbeesett nőn segítettek a Jahn Ferenc kórháznál.

Pestszentlőrincen egy idős, didergő kutya kötött ki a mentőállomáson, az ott dolgozók pedig ahelyett, hogy kihajították volna, megkeresték a gazdiját.

Ha legközelebb valaki taxinak nézi a mentősöket, akkor gondoljon arra: lehet, hogy éppen olyanhoz száguld a kocsi, akit ismer:

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat