Fotó: Pixabay

Nem mindennapi ital lett idén az Ország Söre

Fogyasztói szavazatok ezrei alapján kiválasztották a 2017-es év magyar kisüzemi sörét, a díj Békésszentandrásra vándorol.

Az Ország Söréről a Beerselection sörszaküzlet és a Beerporn.hu közös versenyén döntöttek. Amint a 24.hu írta, idén 26 főzde nevezett a versenyre. Őket arra kérték, nevezzék meg azt a maximum három sört, és az őket készítő főzdét, akik szerintük megérdemelnék az Ország Söre címet. Ily módon ebben az évben a főzdék maguk közül választották ki azt a nyolc sörkészítőt, amelyekre a közönség szavazhatott.

Az Ország Söre címet idén a Szent András Sörfőzde Málnás Búza söre hódította el. Ebben egyébként 30 százalék valódi málna van, ettől igazán gyümölcsös, emellett a hallertau perle és magnum komlók ízvilága is kellemesen alakítja az ízét.

Fotó: 24.hu

A cikk szerint a szavazással párhuzamosan a fogyasztók bármelyik, a megmérettetésre jelentkező sörfőzdére leadhatták a szavazatukat, amelyet arra érdemesnek találtak, hogy a közönségdíjat nyerje el. Ebben az évben a Maglódi úti Főzdeparkban működő Mad Scientist lett a közönségdíjas, aki márciusban már elhozta az „Év Sörfőzdéje” díjat.

Fotó: Pixabay