Fotó: police.hu

A budaörsi rendőrök mentették meg a két hete eltűnt Zizit – fotók

Karácsonyi csodaként került meg egy két hete elkóborolt kutya Budapesten: a legyengült jószágot a rendőrök szúrták ki, és nem hagyták az út szélén.

A Budaörsi Rendőrkapitányság járőre figyelt fel egy magányosan sétáló, riadt kutyára december 26-án délelőtt a forgalmas, 1-es számú főút mentén – közölte honlapján a rendőrség.

Mint írták, a kutya a járműforgalommal szemben baktatott az úton, fennállt a veszélye, hogy elüti egy autó. A rendőrök a láthatóan kimerült állat segítségére siettek, amely némi kérlelést követően egy közeli utcában bevárta őket, hagyta, hogy nyakörvébe rögtönzött pórázt fűzzenek, a részére felkínált vizet elfogadta.

Fotó: police.hu

A járőrök az Állat– és Természetvédők Budaörsi Egyesülete képviselőjének közreműködésével a kutyát menhelyre szállították, ahol a beültetett mikrochip segítségével azonosító adatai és gazdájának adatai is megállapítást nyertek.

Fotó: police.hu

A kutya gazdája kiértesítését követően átvette kedvencét a rendőröktől, és azt is elmondta, hogy a szökevény eb, Zizi közel két hete, egy séta alkalmával veszett el, azóta hiába keresték, nem találták sehol.

Fotó: police.hu

Fotó: police.hu