MÁV (fotó: Wikipedia.org)

Megrázó részletek: ezért gázolhatta halálra a kisfiút a tehervonat Tatabányánál

Játékból, kísérletezni ment a sínekre az a 12 éves gyermek, akit még karácsony előtt gázolt halálra egy tehervonat a tatabányai vasútállomás közelében.

A tragédia az állomástól nem messze, a csónakázó-tavi kanyarban történt, a gyermeket december 21-én este egy Budapest felől közlekedő tehervonat ütötte el – idézte Körösné Bogár Viktória, városi rendőrkapitányság sajtóreferensének szavait az MTI.

A tehervonat a sebességkorlátozást betartva, mintegy 20 km/óra sebességgel közlekedett. Azt, hogy a gyermek milyen körülmények között került a sínekre, a városi rendőrkapitányság hatósági eljárás keretében vizsgálja – szólt a múlt csütörtöki tájékoztatás.

December 27-én a Bors közölt részleteket a baleset körülményeiről.

A lap információi szerint két gyermek volt a síneknél, azt akarták megnézni, mi marad egy pénzérméből, ha átmegy rajta a vonat. Az érmét letették a sínre, jött is a vonat, a balesetben elhunyt fiú az ellenkező oldalról érkező tehervonatot azonban nem hallotta. A srác a szerelvény alá került, sapkája és rollere pár méterre repült tőle.

A Bors azt írja, a tragédia helyszínén és a gyermekek tatabányai általános iskolájában is mécsesgyújtással emlékeztek szombaton az elhunyt gyermekre.

MÁV (fotó: Wikipedia.org)