Olcsóbban jöhet az internet januártól

Olcsóbban jöhet az internet januártól

Januártól tovább, 18 százalékról 5 százalékra csökken az internet-szolgáltatás áfája, ha nem állnak neki trükközni a szolgáltatók, akkor kevesebbet fizethetünk a netezésért.

A 13 százalékpontos csökkentés a Nemzetgazdasági Minisztérium korábbi számításai szerint mintegy 22 milliárd forintot hagy a lakosságnál és a vállalkozásoknál – írta december 27-én az MTI.

Az internet áfája első lépésben az idén januárban csökkent 27 százalékról 18 százalékra. Magyarországon az áfacsökkentés és az alapcsomag bevezetésének eredményeként jövő januárra 13 hónap alatt 35 százalékkal csökken az internet-előfizetés ára.

A Nemzeti Média– és Hírközlési Hatóság korábban azt közölte: fokozott figyelemmel vizsgálják majd a csökkenő internet-áfakulccsal kapcsolatos szabályok betartását is, mint minden, az előfizetők széles körét érintő, átfogó módosítást.

A képet azért árnyalja, hogy tudunk olyan szolgáltatóról, mely az előző áfacsökkentésnél pont annyival emelte a csomagdíját, hogy végeredményként pont annyit kellett érte fizetni, mint áfacsökkentés előtt – a szerk.