Bitcoin-rablókat fogtak el Budapesten – videó

Bitcoin-rablókat fogtak el Budapesten – videó

Elfogták a rendőrök azt a férfit és két társát, akik bitcoin-pénzváltás ürügyén kiraboltak egy férfit Angyalföldön.

A rendőrség szerint a 43 éves K. George társával, a 19 éves R. Péterrel még december 23-án, hajnali 1 óra 40 perc körül a 13. kerületében, egy Balzac utcai lépcsőházban találkoztak a sértettel, akinek K. George előzőleg azt ígérte, hogy a pénzét digitális fizetőeszközre, bitcoinra váltja át.

A férfit a lépcsőházba K. George engedte be és kísérte fel a harmadik emeletre, azonban ekkor megjelent R. Péter, aki a lépcsőházban a sértettet többször megütötte, majd egy késsel megfenyegette és elvette tőle a táskáját. R. Péter a férfi táskájával és a benne lévő pénzzel együtt kifutott a lépcsőházból, ahol R. Péter édesapja egy bérelt autóval várt rá, majd a gépkocsival elmenekültek a helyszínről.

A sértett feljelentését követően a rendőrség felfegyverkezve elkövetett rablás gyanúja miatt rendelt el nyomozást ismeretlen tettes ellen. Később a nyomozók beazonosították a bűncselekmény egyik feltételezett elkövetőjét, a 43 éves K. George-ot, aki ellen elfogatóparancsot bocsátottak ki.

Ezután december 27-én, az esti órákban a nyomozók házkutatást tartottak egy VIII. kerületi lakásban, ahol mindhárom férfit elfogták és előállították. A három férfinak indítványozták az előzetes letartóztatását.​