Durván lelassítja a gépedet a Windows legújabb frissítése

Durván lelassítja a gépedet a Windows legújabb frissítése

Akár 30 százalékkal is lassabb lehet a számítógépet attól a frissítéstől, melyet egy processzorgyártási hibára reagálva adott ki a Microsoft.

Nemrég bombaként robbant a hír, hogy hogy az Intel és az ARM és az Intel szerint az AMD is olyan komoly tervezési hibát vétett az elmúlt 20 évben gyártott összes processzorában, amelyet kihasználva a rosszindulatú programok hozzáférhetnek a számítógépek operációs rendszereiben tárolt érzékeny adatok jelentős részéhez – írta a HVG.

Ezért most vészfrissítést készített a Microsoft a Windowsoz, a javítócsomagot január 4-én ki is adták. Ez automatikusan települ a Windows 10-es gépekre, akiknél pedig Windows 7/8 zakatol a vason, azok január 9-én kapják meg a biztonsági ráncfelvarrást.

Ez mind jó hír, de a cikk szerint

a javítás mellékhatásaként a gép 5-30 százalékkal lassabb lehet.

Az Intel azt mondja, ha nem járatot csúcsra a gépet, nem érzed majd annyira, és a lassulás mértéke idővel csökken majd, ez utóbbival azonban nem mindenki ért egyet. A lassulás mértéke a konfigurációtól függ. Ha eleve lassabb, régebbi géped van, az jobban megnyaklik majd, mint az új procis a berendezés.