Befagytak a medencék, szakad a hó Floridában – videók

Befagytak a medencék, szakad a hó Floridában – videók

Sokan életükben nem tapasztaltak még olyan hideget, melyet az Egyesült Államok északi és keleti államaiba hozott a tél, sok helyütt szükségállapotot rendeltek el a zimankó miatt.

Az Államokat sújtó extrém időjárás hatására szinte teljesen befagyott a Niagara-vízesés, melyről ebben a cikkünkben mutattunk neked lélegzetelállító fotókat:

Az Euronews riportja szerint a szubptrópusi éghajlatú Floridában befagytak a kerti medencék, havasak a pálmák. Az Atlanti-óceán partján fekvő tagállamokban szükségállapotot hirdettek, mivel Virginiában, Észak-Karolinában Georgiában és Floridában is fagypont alatti hőmérséklet várható, ráadásul néhol 100 kilométer per órás szél is nehezíti az életet.

Az ABC News videóján a Floridát elért havazás látható:


ABC Breaking News | Latest News Videos

A rendkívüli időjárásnak azonban vannak nagy rajongói is:

https://www.youtube.com/watch?v=8jT1WWm7atE

A hó sokakat meglepett, voltak, akik nem gondolták volna, hogy valaha is láthatnak Floridában téli csapadékot:

Az északi tagállamokban is méteres hóra és dermesztő fagyra számítanak, az előrejelzések szerint Boston környékén hidegebb lesz, mint a Marson – közölte az Euronews.

(A marsos viszonyítás azért eléggé hatásvadász: a vörös bolygón -5 és -87 fok között ingadozik a hőmérséklet, így ebben az értelemben a -6 fok már durvább hideg, mint a marsi klíma.)