Fotó: Kisalföld.hu/Bertleff A.

Kéken világító csirkehúst vettek Ikrényben – fotó

Kék fényt bocsájt ki a sötétben az a csirkemell, amit még szilveszter előtt vett egy ikrényi férfi. A Nébih két hajmeresztő lehetséges magyarázatot adott a jelenségre, és hozzátették, nem először találkoznak ilyennel.

A férfi szilveszter előtt vette a húst egy boltban, hogy pontosan hol, arra a Kisalföld.hu cikke nem tért ki. A hús egyik felét elkészítette a férfi, a másik felét viszont kint felejtette a konyhapulton nyersen. Mikor hajnalban hazaért, fura látvány fogadta:

a csirkemell kéken derengett a sötétben.

A portál fotót is mutatott a húsról a cikkében:

https://www.facebook.com/kisalfold.hu/posts/1635420853162937

A férfi felhívta a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalt, ott azonban azt mondták neki, hogy mivel már sok idő eltelt a vásárlás óta, nem vizsgálják meg, a hús otthon is szennyeződhetett valamivel. Ezután fordult a Kisalföldhöz, a lap pedig szintén a Nébihnél kötött ki.

null

null

A hivatal az újságnak elmondta: nem először találkoznak ilyen jelenséggel, de a valós ok pontosabb nyomozás híján csak feltételezhető. Szerintük két ok miatt derenghet kéken a hús. Az egyik, hogy valamely Pseudomonas baktériumfajjal szennyeződött, ez az előkészítés, feldolgozás során bárhol megtörténhetett. Ezek a baktériumok olyan pigmentet termelnek, amelyek sötétben fluoreszkálnak – írta a lap.

A Nébih szerint emellett foszforvegyületeknek is betudható a jelenség. A szakemberek szerint ez a gyors csontnövekedés folytán a csontokba épülő foszforvegyületekkel függhet össze.

Fotó: Kisalföld.hu/Bertleff A.