Fotó: Időkép/Bodrogi Attila

Látszik már: hétvégére magára talál a tél

A hét első felében még tavasz lesz, a hajnali fagy is ritka vendég lesz. A szakemberek szerint péntektől lehűlés érkezik, ha hiányzik a tél, lehet, hogy eljönnek a te napjaid.

Hétfőn a reggelre képződő pára, köd napközben leginkább nyugaton maradhat meg tartósabban – olvastuk az Időkép prognózisában. Változóan-erősen felhős lesz az ég, hosszabb-rövidebb szűrt napos időszakokra a tartósan ködös nyugati tájak kivételével mindenhol számíthatsz, csapadéktól nem kell tartani. A keleties szél északon néhol megélénkülhet. délután 7-13 fokot mutat majd a hőmérő.

Kedden is maradnak a felhők, napsütést csak elvétve láthatsz. Az előrejelzés szerint némi esőre a Dunántúlon lesz kilátás a délutáni óráktól. A keleti-délkeleti szél többfelé megélénkül. reggel még főként délen és a Dunántúlon lehet párás, ködös a levegő. Hajnalban 0, +7, napközben 7-12 fok valószínű.

Szerdán az ország nyugati és középső tájain eshet az eső, máshol csak borongós idő lesz, a legmelegebb órákban 6-11 fok várható, a keleti-délkeleti szél főként délen és a Dunántúlon élénkülhet meg.

Csütörtökön és pénteken is a felhők lesznek túlsúlyban, de csak kisebb csapadék fordulhat elő – írja a portál. A keleti, majd északira forduló szél élénk, nyugaton néhol erős lesz. Péntektől lehűlés ígérkezik, hétvégére téliesebb értékek várhatók:

Fotó: Időkép

Fotó: Időkép/Bodrogi Attila