Tél a Mátrában (MTI Fotó: Komka Péter)

Mínusz 8 fok, havazás jön a hétvégén

Télies fordulatot vesz az időjárás az előttünk álló napokban, a hétvégére pedig befut a zimankó és a havas eső, havazás is.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint marad a szürke, lélektelen időjárás a folytatásban. Csütörtökön hajnalban 0-5 fok várható, a fagypont közeli értékek a keleti országrészben lesznek jellemzők, így a Dunántúlon és a Duna vonalában a csapadék továbbra is eső formájában esik majd. A Dunától keletre ismét többfelé párásan, ködösen indulhat a nap, majd napközben országszerte marad a borult, szürke idő. Délután 4-8 fok valószínű. A keleti, majd északiasra forduló szél többnyire gyenge, mérsékelt marad.

Pénteken kicsit elzárják az égi csapokat, a hőmérséklet viszont tovább esik. Déluánt 4-9 fok várható, gyenge csapadékra csak délen és nyugaton lesz esély, a szél megélénkül, helyenként élénkebb lökések sem kizártak. Mindennek ellenére a felhők maradnak.

Péntek éjjel, szombatra virradóan a nyugati országrészben és délen várható gyenge csapadék, mely előreláthatólag a Dunántúl magasabb pontjain, majd délelőttig egyre nagyobb területen havas esőbe, havazásba válthat át – írta az Időkép.

Szombaton a prognózis szerint a feltámadó keleti-északkeleti szélben a gyenge csapadék helyenként hószállingózásba válthat át, a középső országrészben havas eső, átmeneti havazás is előfordulhat. Máshol felszakadozik a felhőzet, előbújik a nap, 2-5 fok valószínű.

Vasárnap tovább folytatódik a lehűlés, hajnalban már országszerte fagy várható, az Északi-középhegységben -6, -8 fok sem kizárt. Napközben is csak -1 és +4 fok közötti értékeket mutat majd a hőmérő, az idő szeles lesz, a csapadékhajlam csökken, és a nap is előbújik majd pár órára.

Ha fázós vagy, nézd meg, mi van ezekben a napokban Amerikában:

Tél a Mátrában (MTI Fotó: Komka Péter)