Újszülött kisbabát hagytak a békéscsabai kórházban

Újszülött kisbabát hagytak a békéscsabai kórházban

Egy újszülött kislányt tettek a békéscsabai kórház babamentő inkubátorába, az ismeretlen pici már kereszt– és vezetéknevet is kapott.

A Beol.hu szerint a babamentő inkubátorba a jelenlegi jogszabályi rendelkezések alapján a gyermekét nem vállaló szülő büntetlenül, anonim módon, éjjel-nappal beteheti újszülött gyermekét.

A csabai kórház inkubátora kedden 11 óra 15 perckor jelzett hanggal és fénnyel. A portás egyből megnézte, és ekkor látta, hogy egy újszülött van benne.

„A kislány megfelelően fel volt öltöztetve, erőteljesen sírt és mozgott, az állapota stabilnak mondható. 2900 grammal és 49 centiméterrel született”

– idézte a lap dr. Baji Sándor, a békéscsabai kórház gyermekosztályának vezető főorvosának szavait. A pici egészségesnek néz ki, de még vizsgálják, a terhességről, az előzményekről semmit nem tudni.

A babának már neve is van. Vezetékneve a kórház nevéből adódóan Réthy lett, a keresztneve pedig egy olyan, ami közel van ahhoz a naphoz, mikor az inkubátorba került. Így lett a pici Fruzsuna.