A Budai Irgalmasrendi Kórház (fotó: Wikipedia)

Csótányhordák hömpölyögnek az egyik budapesti kórházban

Szabályosan végigrettegte egy beteg azt a két hetet, amit a Budai Irgalmasrendi Kórház idén felújított szárnyában töltött el. Az intézményben ugyanis hemzsegnek a csótányok, az egyik idős beteg sokkot is kapott tőlük.

A horrorisztikus élményről egy olvasó mesélt a HVG-nek, akit három hete utaltak be a Budai Irgalmasrendi Kórházba két hétre. A nő a felújított szárnyba került, de hamar eloszlott az illúziója, hogy korszerű, élhető körülmények között tölti az elkövetkező két hetet.

Este, az első zuhanyozásnál a fürdőben a fényre szétspriccelt egy csótánycsapat. Anna inkább nem fürdött, de visszatérve a kórterembe, az ágya alatt is csótányt talált. Szólt a nővérnek, aki annyit mondott, tudnak róla, ez egy régi probléma, nem tudnak mit tenni. Adott egy jó tanácsot is: célszerű feltenni a táskát a székre, nehogy telemenjen csótánnyal.

A visszalévő időszak rettenetes volt, az utolsó éjszakát pedig átvirrasztotta. Annyi csótány jött ugyanis elő a sötétben, hogy fel kellett kapcsolni a villanyt, egy 70 éves nő a kórteremben pedig sokkot kapott a rovaroktól, nyugtatózni kellett.

A HVG a témában megkereste a kórházat, de a főigazgató derekasan hallgat a témában.

A Budai Irgalmasrendi Kórház (fotó: Wikipedia)