Eső Budapesten ( MTI Fotó: Mohai Balázs)

Záporos 25 fokot kapunk a hétvégén

Felmelegedést és felhőket hoz október utolsó hétvégéje, a legfrissebb előrejelzés szerint 25 fokra van kilátás, ugyanakkor záporra, esőre is számítani kell. A jövő hét elején még marad a 24 fok, de az esernyőnek is lesz munkája.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat szerint pénteken közepesen és erősen felhős időszakok váltakoznak több-kevesebb napsütéssel, estig csapadék nem valószínű. Többfelé megélénkül a délire forduló szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 3 és 9 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 14 és 20 fok között várható.

Szombaton a prognózis szerint az ország északi felén erősen felhős lesz az ég, és több helyen várható eső, zápor, másutt a több-kevesebb napsütés mellett változóan felhős idő lesz, és kevesebb lesz a csapadék. Északnyugaton az északi, másutt a délnyugati szél megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet északon, északnyugaton 10 és 16, másutt 17 és 24 fok között várható.

Vasárnap eleinte még számíthatunk több-kevesebb napsütésre, majd a déli óráktól nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé alakul ki eső, záporeső. A déli szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 20 és 25 fok között valószínű.

Jövő hétfőn többnyire erősen felhős időre számíthatunk, csak rövid napos időszakok lehetnek. Többfelé várható eső, zápor, néhol zivatar. A déli, délkeleti szelet erős, helyenként viharos lökések kísérik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10 és 16, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 23 fok között valószínű.

Október 30-án több-kevesebb napsütés mellett nyugat felől átmenetileg erősen megnövekszik a felhőzet. Több helyen alakulhat ki eső, zápor. A déli szél erős, helyenként viharos lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 11 és 17, a legmagasabb nappali hőmérséklet 18 és 24 fok között valószínű.

A hónap utolsó napján, szerdán többnyire kevés felhőre, napos időre számíthatunk, csapadék nem lesz. A déli szél élénk, helyenként erős lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 4 és 9, a legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 20 fok között várható.

Eső Budapesten ( MTI Fotó: Mohai Balázs)