Félúton a kórház felé, a mentőben született ez a csöppség Somogyban – fotó

Félúton a kórház felé, a mentőben született ez a csöppség Somogyban – fotó

Nem értek már el a szigetvári szülészetre a barcsi mentősök egy kismamával, félútnál meg kellett állniuk, mert érkezett a baba.

Vérző, görcsölő terhes nőhöz riasztották a somogyi település mentőit egy közeli faluba szerda este – írta Facebook-oldalán az Országos Mentőszolgálat.

„A második gyermekét a szíve alatt hordó anyát jó általános állapotban találták, ezért elindultak vele a kórházba. A baba azonban nem várta meg, hogy odaérjenek, félúton a mentőben komplikációk nélkül világra jött.

A mentőegység vezetője, Molnár Gábor mentőtiszt szerint minden rendben zajlott. Bár Szófia 30 hétre született, teljesen egészséges. Édesanya és a kislánya is jól van, bajtársaink a közeli kórházba szállították őket. A mentőegység vezetője azt is elárulta, bár 10 éve a mentőknél dolgozik, ez volt az első szüléslevezetése. Bajtársaira nagyon büszke, azt is mondja, nélkülük sokkal nehezebb lett volna a dolga. Igazi csapatmunka volt. Egy nehéz napot tudnak maguk mögött a barcsi mentők, akik egy szomorúan induló szolgálat végén – egy sikertelen újraélesztést követően segítették világra a kislányt, Szófiát”

– áll a posztban, ahol egy fotót is mutattak a gyermekről és az őt világra segítő mentősről:

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat