Pattaya látképe

Kiderült, mitől halhatott meg a magyar turista Thaiföldön

Amint azt korábban megírtuk, a thaiföldi Pattaya egyik négycsillagos szállodájában múlt pénteken lett rosszul egy ötfős magyar társaság, miután részt vettek egy svédasztalos vacsorán.

Egyikük, Cs. Tibor annyira megbetegedett, hogy a kórházba, többszöri újraélesztés ellenére elhunyt. Most kiderült, egy különleges hal elfogyasztása okozhatta a halálát.

A férfi halálát a vajhal okozhatta, melyet a vacsorán szolgáltak fel – írta a Bors. Ez a halfajta – melyet fehér húsú tonhalként is ismernek – a magas olajtartalma miatt erősen hashajtó hatású, Olaszországban és Japánban betiltották, ezt a lépést Európa több országában is mérlegelték.

Tiborék egy korlátlan fogyasztásra fizettek be, ennek során kóstolták a vajhalat. Vacsora után azonnal felléptek a durva tünetek: hányás, hasmenés gyötörte őket. Tibor nagyon rosszul volt, barátnője, Diana hajnali kettő körül szólt a többieknek, hogy rettenetesen van a párja. Tibor nem sokkal ezután elvesztette az eszméletét. A magyar csapat mentőt hívatott a szálloda munkatársaival, de mentő helyett egy taxi jött csak. Tibort ekkor már barátai kezdték újraéleszteni, a hotel csak ezután szólt a mentőknek.

Tibort a kórházban nem tudták megmenteni, teste a vizsgálatok lezárultáig Bangkokban marad.

Pattaya látképe