Tavaszias időjárás Budapesten (MTI Fotó: Balogh Zoltán)

Őrült meleg jön a jövő héten

Nem csak a hétvége, hanem az utána következő napok is tavasziasak lesznek, a legfrissebb előterjesztés szerint 13-14 fokra készülhetsz a folytatásban.

Ahhoz képest, hogy az elmúlt hétvégén még szakadt a hó, most a kikeletet idézi a tél. Hogy szombaton és vasárnap 10-12 fokos meleg várható, azt már korábban megírtuk, az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint a folytatásban még jobb idő érkezik.

Mint írták, hétfőn a mérsékelt, helyenként megélénkülő nyugatias szélnek köszönhetően enyhe hajnalra kell készülni. Több helyen alakulhat 5-6 fok körül a legalacsonyabb hőmérséklet, fagyra nem kell számítani.

A szakemberek szerint a túlnyomóan napos, többfelé szeles időben kora tavaszra jellemző csúcshőmérsékleteket mérhetünk, 9-14 fokot mutathatnak a hőmérők.

A sok napsütés mellett keleten az időnként megnövekvő felhőzetből kisebb eső, egy-egy zápor már előfordulhat a nap folyamán.

Kedden enyhe, szeles időre van kilátás. Napközben többnyire a napsütésé lesz a főszerep, de helyenként megnövekedhet a felhőzet, melyből egy-egy zápor is előfordulhat. A nyugatias szél többfelé megerősödhet, helyenként viharossá is fokozódhat. Hajnalban a szeles északi, északnyugati területeken akár 7-9 fokos minimumok is előfordulhatnak, a szélcsendesebb tájakon pedig 0-5 fok valószínű. Délután 7-13 fokig emelkedhet a hőmérséklet.

Tavaszias időjárás Budapesten (MTI Fotó: Balogh Zoltán)