Horror, amit Siklóson talált a Nébih – videó

Horror, amit Siklóson talált a Nébih – videó

Egy tonna mocskos húsra csapott le a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal a dél-baranyai városban, ami ott fogadta őket, arról videót is mutattak.

Egy siklósi charolais szarvasmarha termékeket előállító üzemben tartott ellenőrzést a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal – áll keddi közleményükben. Mint írták, az ellenőrzés során 66 tétel, kb. 1 tonna hús forgalomba hozatalát tiltotta meg a hatóság, és elrendelte forgalomból kivonásukat és megsemmisítésüket.

A forgalomból kivont tételek döntő többségükben nem voltak nyomon követhetőek, és az egységben jelentős mennyiségű, penészes, érlelés alatt lévő tételt találtak az ellenőrök. Az érlelés befejeztével a penészréteget eltávolították, majd a terméket értékesítésre csomagolták. Az eltávolított penészes részeket egy állatmenhely szállította el.

Az egység az általa gyártott termékek nyomon követhetőségét nem biztosította, a nyomon követési dokumentációt nem vezette. A nyomon követhetőség hiánya miatt a szakemberek elrendelték az egység által gyártott termékek forgalomból történő visszahívását. Az eljárás és a bírság megállapítása folyamatban van.