Sószóró Budapesten, a Váci úton. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Figyelmeztetés: ónos eső jön, itt lesz a legrosszabb

Hó helyett vagy mellett ónos esőre is van kilátás szerdán, az Országos Meteorológiai Szolgálat több megyére figyelmeztetést adott ki az érkező csapadék miatt és a Facebookon szabadkoznak.

Reggel még arról szólt a szakemberek előrejelzése, hogy 15 centi hó várható szerdán, a Facebookon ehhez képest később úgy korrigáltak:

mediterrán ciklon rombolja a hitelességünket.

Érdekesség, hogy mostanra már ez a poszt is eltűnt az OMSZ oldaláról. A legújabb közleményük szerint annyi biztos, hogy figyelmeztető előrejelzést adtak ki a szerdán hajnalban délnyugat felől érkező csapadékzóna miatt, amely elsősorban a Dunántúlt érinti majd.

Azt írják, hajnaltól kora délutánig az Alpokalján azonban tényleg lehet intenzív havazás, mely során akár 10-15 centi nedves, tapadó hóréteg képződhet. A Dunántúl többi részén és a középső országrészben is eshet – többnyire csak rövidebb ideig – hó, de ebből jelentős réteg nem tud majd kialakulni.

Mint írták a Dunántúl középső és keleti harmadán, valamint a középső országrészben szerda reggel a hó mellett rövid ideig ónos eső is hullhat, de napközben egyre inkább az eső lesz jellemző. A várható ónos eső miatt több megyére figyelmeztető előrejelzést adtak ki:

Fotó: met.hu

Szerdán havazhat is nyugaton, a csapadék ezen formája miatt Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megye sárgul:

Fotó: met.hu

Csapadékra csütörtökön is számítani kell, ráadásul nem is kevésre.

Sószóró Budapesten, a Váci úton. MTI Fotó: Máthé Zoltán