Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang (MTI Fotó: Bruzák Noémi)

Belezúgtak Koreában Liu Shaolin Sándorba – videó

Tinilányok tömkelege sikított, valahányszor ráközelített a kamera Liu Shaolin Sándorra a téli olimpián, egy koreai csatorna pedig külön összeállítást szentelt a szemrevaló kínai-magyar gyorskorcsolyázónak.

Iszonyatos népszerűségnek örvend a phjongcshangi ötkarikás játékokon Liu Shaolin Sándor. A 444 cikke szerint akárhányszor rázoomolt a kamera a sportolóra, úgy visítottak a nézőtéren a fiatal lányok, mintha legalább egy ismert popsztár dobott volna nekik csókot.

Sándorról a KBS News külön összeállítást készített a napokban, a videó már közel 3 milliós nézettségnél tart:

https://www.facebook.com/kbsmultimedia/videos/1767003496942427/

A sportolót és testvérét egyébként már Kínában is elkezdték szeretni, holott ott első blikkre nem szokták kínainak nézni őket. Az igazi meglepetést az okozza rendszerint, mikor a korcsolyázók megszólalnak kínaiul, melyet tökéletesen beszélnek. A cikk szerint apjuk csak kínaiul beszélt hozzájuk, 11 éve pedig kiköltöztek Kínába, hogy ott tanuljanak meg gyorskorcsolyázni.

Liu Shaolin Sándor (b) és testvére, Liu Shaoang a phjongcshangi téli olimpia 5000 méteres váltó versenyének selejtezője után a Kangnung Jégcsarnokban 2018. február 13-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Liu Shaolin Sándor (b) és Liu Shaoang (MTI Fotó: Bruzák Noémi)