MTI Fotó: Komka Péter

Óráról órára mutatjuk, hol havazhat csütörtökön – videó

Hajnaltól ismét rákezd a havazás, a szakemberek szerint a legtöbb hóra az ország délnyugati felében kell számítani. Az Időkép egy animációt is készített a prognózishoz, melyen óránkénti bontásban láthatod, merre hull majd a pelyhes.

Az oldalon olvasható előrejelzés szerint átmeneti szünet után hajnaltól délnyugat felől ismét egyre többfelé várható csapadék, legkisebb eséllyel északon, északkeleten. A Dunántúlon havazni fog, a Dunától keletre havas eső, délkeleten eső lesz jellemző.

Délnyugaton intenzív havazásra is számítani kell, ott holnap estig akár újabb 10-15 centiméter friss hó is hullhat.

Hogy hol és mikor havazhat, azt az Időkép animációján nézheted meg:

A várható hómennyiség miatt a déli, délnyugati megyékre első fokú figyelmeztetést adtak ki csütörtökre:

Fotó: met.hu

A havazás mellett a hófúvás is nehezítheti az életet a hét negyedik napján. A prognózis szerint a feltámadó északi-északkeleti szél elsősorban nyugaton, délnyugaton és az Északi-középhegység magasabban fekvő részein okozhat hófúvást.

Hófúvás miatt is sárgul néhány megye:

Fotó: met.hu

A szakemberek szerint pénteken még a Dunántúlon várható újabb havazás, délen, délkeleten eső, havas eső, majd szombat hajnalra mindenhol megszűnik a csapadék. A hétvégén aztán megindul a hidegbetörés, és egy szibériai eredetű légtömeg akár -20 fokot is hozhat a folytatásban. Erről itt írtunk részletesen:

MTI Fotó: Komka Péter