Disznóval csinálták meg az élő Tamagotchit Szabolcsban

Disznóval csinálták meg az élő Tamagotchit Szabolcsban

Szürreális módszerrel próbálják visszaterelni a fiatalokat az állattartás gondolatához Cégénydányádon, ahol a kilencvenes évek nagy slágerét, a Tamagocsit ötvözték a valóságshow-val, no meg egy disznóval.

Kelemen Róbert polgármester az Infostartnak elmondta, feltették a kérdést, hogy miként lehetne otthonról, a fotelból valódi állatot, méghozzá disznót nevelni. Nem mellesleg az sem lenne rossz, ha nyomon lehetne követni az élelem útját, látván, hogy mi került az asztalra. A megvalósításhoz visszanyúltak a Tamagotchihoz, ahhoz a virtuális kis állatkához, melyet rengetegen gondoztak a kilencvenes évek vége felé.

Cégénydányádon így megszületett a Legyen malacod! program. A disznóólat bekamerázták, így folyamatosan nyomon lehet követni az állat életét. A szoftver állandóan mutatja, hogy hány kiló a coca, emellett a környezet páratartalmáról és egyéb adatokról is informálja a nézőt, aki otthonról, a kanapén ülve hízlalhatja a sertést.

Hogy ez hogyan is néz ki pontosan, arra a cikk nem tért ki (gondolunk itt arra, hogy gombnyomásra érkezik-e az etetés, a régi Tamagotchihoz hasonlóan lehet-e játszani a röfivel stb), azt viszont megemlítette, hogy nyolc ember kapott emiatt munkát.

A cikk szerint volt már olyan ember, aki felvetette, talán nem is kellene leölni a cocát, ha megnő, hanem hagyni kéne végelgyengülésig röfögni. Hogy mi lesz a végkifejlet, az egyelőre kérdéses, de az állatból az eredeti tervek szerint sonka és kolbász lesz.