Egy férfi tolja kerékpárját a hófúvásban a Hajdúnánás és Hajdúdorog közötti úton 2018. március 18-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Hóvihar: több megyében továbbra is vörös riasztás – fotók, videók, ez történt, amíg aludtál

Az ország nagy részén további havazásra, viharos szélre, hófúvásra figyelmeztetnek. Több megyére vasárnapra is kiadta a legmagasabb fokú figyelmeztetését a meteorológiai szolgálat.

Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében továbbra is harmadfokú (vörös) figyelmeztetés, több járásban riasztás van érvényben. Ezeken a területeken erős hófúvásra kell készülni: a friss hóval fedett területeken a viharos szél több helyen hóakadályokat emelhet.

Szintén a hófúvás veszélye miatt Jász-Nagykun-Szolnok és Nógrád megyében másod-, Budapesten, Pest és Bács-Kiskun, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Vas, Veszprém és Zala megyében elsőfokú veszélyjelzések vannak kiadva.

A havazás miatt Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Nógrád, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém és Zala megyében vannak még érvényben elsőfokú figyelmeztetések.

Az ország jelentős részén gyengül és fokozatosan megszűnik a havazás a délelőtti órákban, azonban Borsod és Szabolcs megyében a késő esti órákig havazhat. Éjfélig Borsod és Szabolcs megyében 5-20 centiméter, másutt (elsősorban az ország északi felében) maximum 5 centiméter hó hullhat.

Hajdú-Bihar 29 településén nincs áram, szünetel a villamosközlekedés Debrecenben

Hajdú-Bihar megyében 29 településen és településrészen több mint 19 ezer fogyasztónál nincs áram. A rendőrség arról is tájékoztatott, hogy a Hajdúdorog és Újfehértó közötti 3504-es számú út a rendkívüli időjárási helyzet miatt járhatatlan.

A hóviharral járó erős szél miatt kettétört villanypózna a 33-as főút mellett Debrecen határában 2018. március 18-án.
MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

A szombat esti ónos eső és a felső vezetékek jegesedése miatt továbbra is szünetel a villamosközlekedés Debrecenben – közölte a DKV Debreceni Közlekedési Zrt.

Békésben több mint négyezer helyen nincs áram

Összesen négyezer-hétszáznegyven fogyasztási helyen szünetel az áramszolgáltatás vasárnap reggel a Békés megyei Ecsegfalva, Bucsa, Kertészsziget, Gyomaendrőd és Nagylapos településeken – közölte a katasztrófavédelem. A szakemberek már dolgoznak a szolgáltatás helyreállításán.

Borsodban több útszakaszt elzárt a hó

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében több útszakasz is járhatatlanná vált – közölte Dobi Tamás, a megyei rendőr-főkapitányság sajtóreferense. Borsod-Abaúj-Zemplén megyében a 7 óra 30 perces adatok szerint a havazás és hóátfúvások miatt Gesztely és Újharangod, Tiszalúc és Gesztely, Köröm és Tiszalúc, Gelej és Mezőnagymihály, Taktaharkány és Újharangod közötti útszakaszok járhatatlanok.

Korlátozzák a kamionforgalmat az M3-ason

Korlátozzák a 7,5 tonnánál nehezebb tehergépjárművek forgalmát az M3-as autópályán – közölte vasárnap reggel az Útinform. Az érintett járműveket a 18-as kilométernél lévő parkolóba terelik, és az M31-es autópályáról sem hajthatnak fel.

Felborult egy tréler az M1-es autópályán

Felborult egy utánfutóként húzott tréler az M1-es autópálya főváros felé vezető oldalán, a 79-es kilométerénél vasárnap kora reggel, a sztráda érintett szakaszát félpályán lezárták a műszaki mentés idejére – közölte katasztrófavédelmi főigazgatóság. Elsődleges információink szerint a balesetben egy ember megsérült, ezért őt a mentők kórházba viszik.

Egy férfi tolja kerékpárját a hófúvásban a Hajdúnánás és Hajdúdorog közötti úton 2018. március 18-án. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt