Ónos eső egy személygépkocsi szélvédőjén Újpesten, az Árpád úton. MTI Fotó: Máthé Zoltán

Videók: ónos esővel csapott le az ítéletidő

Az ország rengeteg járására adtak ki riasztást szombat kora este ónos eső miatt, a gyűlölt csapadék még az Időkép kameráját is belepte. A pokolinak ígérkező időjárás miatt a rendőrség is felfüggesztette a hétvégi országos ellenőrzését, van, ahol áramkimaradást okozott a csapadék.

Szombat délutánra, kora estére sok helyütt ónos esőre váltott az eső, emiatt az Országos Meteorológiai Szolgálat számtalan járásra adott ki riasztást.

Itt okoz gondot (vagy már most, vagy egy-két órán belül) az ónos eső (18 órai állapot):

Fotó: met.hu

A széllökések miatt is sárgulnak a járások:

Fotó: met.hu

A várható hófúvás miatt is riasztást adtak ki:

Fotó: met.hu

Az ónos, fagyott esőről az Időkép mutatott videókat:

Baleset az M3-ason

Könnyen lehet, hogy az időjárás számlájára írható az a szombaton nem sokkal 18 óra előtt történt baleset, mely az M3-as autópálya 140-es kilométerszelvényében történt. Amint arról az Országos Katasztrófavédelmi Igazgatóság írt, egy személyautó lesodródott az úttestről, és az út menti árokba hajtott.

A balesethez a mezőcsáti katasztrófavédelmi őrs hivatásos tűzoltói érkeztek ki, akik áramtalanították a járművet és megkezdték a műszaki mentési munkálatokat. Elsődleges információink szerint a balesetben senki nem sérült meg.

Nem ellenőriz a rendőrség

Papp Károly országos rendőr-főkapitány a rendkívüli időjárás miatt felfüggesztette a szombattól hétfőig tervezett, a gépjárművek passzív biztonsági rendszereit ellenőrző akcióját – közölte a rendőrség a police.hu honlapon.

Az ORFK korábbi tájékoztatása szerint az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata (TISPOL) éves ellenőrzési terve alapján európai szintű akció indult szombaton a biztonsági öv és a gyermekbiztonsági rendszerek használatának ellenőrzésére – írta az MTI.

Az akció emellett kiterjedt volna az illegális migráció, az embercsempészet, a kábítószerrel, valamint a lőfegyverrel kapcsolatos, illetve a vagyon elleni bűncselekmények felderítésére, megszakítására is.

Áramkimaradás az időjárás miatt

Az Időkép szerint Kunszentmártonon este hat körül áramkimaradást okozott a rendkívüli időjárás.

Ónos eső egy személygépkocsi szélvédőjén Újpesten, az Árpád úton. MTI Fotó: Máthé Zoltán