Autók Nyíregyházán, a behavazott Északi körúton 2018. március 18-án. MTI Fotó: Balázs Attila

Jön az újabb havazás és a mínusz 10 fok – erre készülj hétfőn

Újabb csapadékmező érkezik dél-délnyugat felől vasárnapról hétfőre virradóan, melynek hatására az egész országban havazhat. Az Időkép térképén az is látszik, hogy hol mennyi friss hóra számíthatsz.

Nincs még vége a szombat este betoppant havazásnak, mely komoly közlekedési fennakadásokat okozott Északkelet-Magyarországon. Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint vasárnapról hétfőre virradó éjjel dél-délnyugat felől újabb csapadékmező érkezik, így hétfő reggel az északi-északkeleti tájak kivételével ismét többfelé havazhat.

A portál szerint napközben nyugaton megszűnhet a havazás, de a Dunántúl más tájain még számíthatunk hószállingózásra, kisebb havazásra, a Dunától keletre viszont több centiméterrel gyarapodhat a hóréteg. A keleti tájakon a havazást havas eső, eső, ónos– és fagyott eső is felválthatja.

Az Időkép térképe szerint a legtöbb hóra az ország déli sávjában kell számítani március 19-én:

Fotó: Időkép

Hétfőn nyugaton, északnyugaton és északkeleten élénkülhet meg az északias szél, így ezeken a tájakon gyenge hófúvás ezen a napon is kialakulhat – olvasható az előrejelzésben.

Ja, igen hideg lesz a reggel, a minimum-hőmérséklet -3 és -10 fok között alakul, az északi-északkeleti országrészben lehet fagyosabb az idő, napközben pedig -3 és +3 fok közötti értékeket mutat majd a hőmérő.

Sajnos hét eleje még a télé lesz. A szakemberek úgy látják, hogy kedden keleten és délkeleten, szerdán pedig délen és délkeleten alakulhat ki még kisebb havazás.

Kedden a Dunántúlon és helyenként északkeleten támadhat fel az északnyugati szél, szerdán viszont sokfelé élénk, erős lökések kísérhetik majd az északias légmozgást. A hajnalok fagyosak lesznek, délutánonként viszont az ország nagy részén már kevéssel fagypont fölé kúszik a hőmérséklet.

Autók Nyíregyházán, a behavazott Északi körúton 2018. március 18-án. MTI Fotó: Balázs Attila