Szél (fotó: pinterest)

Szélviharral jön a húsvét – erre készülj

Erős, sokfelé viharos szél érkezik húsvétra, igaz, 20 fok sem kizárt – mondják most a meteorológusok, hozzátéve, hogy esernyőre is szükséged lesz az ünnep hétvégéjén.

Az Időkép előrejelzése szerint csütörtökön borongós, sokfelé esős idő lesz jellemző. Északon a nyugati, keleten a délnyugati szél lesz élénk. Az enyhe hajnalt követően napközben 9-13 fok valószínű. Több csapadékra a Dunántúlon számíthatunk.

Nagypénteken – ami már munkaszüneti nap – hajnalban még sokfelé eshet, délután elszórtan valószínű záporok, zivatarok kialakulása, melyeket apró szemű jég és erősebb széllökések is kísérhetnek. Enyhe hajnal után 10-20 fokot mérhetünk, délen lesz a legmelegebb.

Szombaton a szakemberek szerint sokfelé várható eső, zápor, helyenként zivatar, erős, helyenként viharos lesz a déli-délnyugati szél, délután 13-20 fokot mutathat a hőmérő.

Húsvét vasárnapra egy hidegfront éri el az országot, így ezen a napon is többfelé készülhetünk esőre, záporokra, helyenként akár egy-egy zivatarra is. Az Időkép azt írja, erős, többfelé viharos lökések kísérhetik a nyugatira, északnyugatira forduló szelet. A szombatihoz képest jó pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, a legmelegebb órákban 7-15 fokot mérhetünk. 10 fok alatti értékek a Dunántúl északi, északkeleti felén lehetnek.

A húsvét hétfő is huzatos lesz, de már a napsütésé lesz a főszerep, inkább csak keleten, északkeleten lehet olykor több felhő az égen, de csak eleinte fordulhat elő jelentéktelen csapadék. Még hűvös lesz, hajnalban a szélvédett, derült helyeken gyenge fagy is lehet, napközben 9-15 fok közé melegszik a levegő. Keddtől kellemes hőmérsékletű tavaszi idő köszönt be, szerdán már többfelé mérhetünk 20 fok közeli maximumokat.

Szél (fotó: pinterest)