Zivatar Budapesten (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)

Zivatarokkal jön a 23 fok – mutatjuk a menetrendet

Szerdán még idilli tavaszi időnek örülhetsz napsütéssel, számottevő csapadék nélkül. Csütörtökön azonban betoppan egy hidegfront, és záporok, zivatarok rondíthatnak bele a helyenként májust idéző időjárásba.

Szerdán napos és felhős időszakok váltják egymást, számottevő csapadék nem várható, csupán kezdetben nyugaton, délután pedig délen-délnyugaton fordulhat elő egy-egy jelentéktelen zápor – írta az Időkép. Az élénk déli-délnyugati szelet a Dunántúlon és a főváros térségében erős, viharos lökések kísérhetik. Hajnalban 3-10, napközben 19-23 fok között alakul a hőmérséklet.

Csütörtökön aztán egy gyenge hidegfront hatására megnövekszik a felhőzet, a prognózis szerint többfelé záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki. Napközben még a délnyugati szél lesz élénk, majd estétől északnyugat felől északnyugatira fordul és megerősödik a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 14 és 23 fok között alakul, a melegebb időre a Tiszántúlon van esély.

Pénteken kezdetben még többfelé szükség lehet az esernyőre, de az órák múltával napközben fokozatosan megszűnik a csapadék. Erős, helyenként viharos lesz az északias szél, délután 11-16 fokot mutat majd a hőmérő.

Mielőtt elszomorodnál, hogy a hétvégét megeszi a fene, szólunk: a munkaszüneti és szabadnapon sok napsütésre és kevés felhőre van esély, csapadék nem valószínű. Szombaton élénk, vasárnap erős lehet a délkeleti szél. Szombaton 15-20, vasárnap 17-22 fok között alakulhat a hőmérséklet.

Zivatar Budapesten (MTI Fotó: Koszticsák Szilárd)