Segítség helyett percekig nézték, fotózgatták az ájult futót – videó

Segítség helyett percekig nézték, fotózgatták az ájult futót – videó

Két kilométerrel a cél előtt elájult egy férfi a Nemzetközi Játékok férfi maratonfutásán, és ahelyett, hogy segítettek volna a szemlátomást rosszul lévő sportolón, a nézők inkább csak az arcába tolták a telefont.

Az Index cikke szerint a skót Callum Hawkins az ausztráliai verseny finisében egyre bizonytalanabbá vált a hőségben, míg egyszer csak felmondták a szolgálatot a lábai. Többször nekiesett a korlátnak, kétségbeesetten próbálta magát talpra küzdeni, de nem volt hozzá ereje.

A nézők eközben békésen videózták, mintha nem is egy bajba jutott embertársukat néznék. Majd egyszer csak megérkezett Hawkins vetélytársa, Michael Shelley, aki anélkül futott el a fetrengő sporttárs mellett, hogy ránézett volna.

A jelenetet látván rengetegen felháborodtak, kommentekben kérték számon az emberektől, hogy miért nem segítettek a férfin. A válasz a cikk szerint a szabályzatban rejlik: a futónak tilos külső segítséget elfogadni. Ha ápolni kezdenek valakit, az egyet jelent a kizárásával. Mondjuk ha valaki úgy néz ki, mint a videón látható Hawkins, lehet, hogy egyébként sem nagy esélye van a győzelemre, arra viszont egyre nagyobb, hogy összetörje magát.