Egy pár ül a padon a tavaszias napsütésben az Erzsébet téren, Nagykanizsán 2016. január 28-án. MTI fotó: Varga György

Gyönyörű tavasz jön szerdától – íme a részletek

A hét harmadik napjától búcsút inthetsz a borongós időnek, egyre több lesz a napsütés, csütörtökön akár 26 fok is lehet.

Mindezzel az Időkép örvendeztetett meg minket. Mutatjuk a hőmérséklet-grafikont, aztán pedig a részleteket:

Fotó: Időkép

Mint írták, a sokfelé borongós, esős, sáros esős hétkezdet után egy anticiklon alakítja az időjárásunkat szerdától. Ennek köszönhetően túlnyomóan napos, száraz idő várható a folytatásban, igaz, nem lesz olyan meleg, mint múlt héten, de valljuk be, nem is normális az, ha 27-28 fokot mér az ember április közepén.

A prognózis szerint szerdán már mindenhol kisüt a nap, csak helyenként növekedhet meg kissé a gomolyfelhőzet, valamint fátyolfelhők szűrhetik meg némileg a napsütést. Többfelé, főleg a Nyugat-Dunántúlon, és keleten megerősödik az északi-északkeleti szél. A legmagasabb hőmérséklet a szakemberek szerint 18 és 23 fok között alakul, de a szél miatt hűvösebbnek érezhetjük ezt.

Csütörtökön marad a sok napsütés, de meg-megnövekedhet a gomolyfelhőzet is, csapadék viszont nem várható. Az északi-északnyugati szél még többfelé megélénkülhet, erős lökésekre azonban csak helyenként kell számítani, délután 20-26 fok lehet.

Pénteken az északkeleti szelet még mindig kísérhetik élénk lökések, szombaton viszont már csak helyenként élénkülhet meg a délnyugatira forduló szél. Mind pénteken, mind szombaton kevés felhő, sok napsütés ígérkezik. Pénteken 17-21, szombaton 19-23 fok valószínű.

Egy pár ül a padon a tavaszias napsütésben az Erzsébet téren, Nagykanizsán 2016. január 28-án. MTI fotó: Varga György