Fotó: Facebook/Luca féle

Életveszélyesen megfenyegették „Kávéfőzős” Lucát, ügyvédet kellett fogadnia

A sok támogatás mellett rengeteg támadás is érte az elmúlt napokban Mészáros Lucát, azt a 22 éves leendő óvónőt, aki a választás utáni hétfőn posztolta ki a Facebookra, hogy szerinte miért nincs jövője Magyarországon a fiataloknak, és hogy sokuknak még egy kávéfőző megvásárlása is luxusnak számít. A lány már a testi épségét félti a rázúdult fenyegetések miatt, ezért ügyvédet kellett fogadnia.

Luca levelét, melyet tömegek osztottak meg a közösségi oldalon, mi is megmutattuk. A bejegyzés publikálását követően rengetegen biztosították támogatásukról, szimpátiájukról Lucát, viszont azokból is rengeteg volt, akik otrombán szidták, ekézték a véleménye miatt, valamint politikai indíttatásúnak gondolták a posztot.

A lány ezért nem sokkal a publikálás után eltávolította az írást, de aztán szinte rögtön utána ismét közzétette, mivel attól még, hogy sokan támadták, a véleménye nem változott.

Mostanra eldurvult a helyzet. Luca a Zoom.hu-nak elmondta, fenyegetéseket is kapott, undorító álhírt kezdtek el róla terjeszteni, egy Facebook-csoportban szervezkednek ellene, plusz voltak portálok, akik a képével politizálni kezdtek. Hétfőn egy kézzel írt levelet hagytak neki az iskolája melletti kávézóban, melyben szintén pocskondiázzál.

„Nem az a baj, hogy sokan nem értenek velem egyet, hanem az, ahogyan kifejezik ezt. Gyakorlatilag kezdem a testi épségemet is félteni.”

– mondta Luca, aki már ügyvédet volt kénytelen fogadni a körülötte kialakult helyzet miatt. Hozzátette, az emberek reakciói arra sarkallják, hogy elhagyja az országot. Mivel viszont államilag finanszírozott képzésen tanul, a diplomázása után még évekig itthon kell dolgoznia.

A lánynak egyébként közel 300-an ajánlottak fel kávéfőzőt, melyet egy kávéfőzők gyártásával foglalkozó cég munkatársától fogadott el végül.

Fotó: Facebook/Luca féle