3D-s fotók özönlik el a Facebookot – videó

Nagy újítás várható a Facebook háza táján: a legfrissebb infók szerint 3D-s fotókat görgethetsz majd a hírfolyamban. Mindehhez semmi extra techológiára nem lesz hozzá szükséged, egy gombnyomás után már készül is a kiterjesztett valóság érzését adó térhatású poszt.

A Facebook már régóta kísérletezik azzal, hogy a hagyományos bejegyzések mellett térhatású, 3D-s posztokkal dobja fel a hírfolyamot – írta a HVG. Idén februárban már megjelentek a különleges tartalmak előfutárai, most viszont szintet lép a közösségi média platform.

3D Photos Now Rolling out on Facebook and in VR

Today we're starting to roll out 3D photos in both News Feed and VR. 3D photos bring scenes to life with depth and movement. Simply take a photo in Portrait mode using your compatible dual-lens smartphone, then share as a 3D photo on Facebook where you can scroll, pan and tilt to see the photo in realistic 3D.Everyone will be able to see 3D photos in News Feed and VR today, and the ability to create and post 3D photos starts rolling out today to some users, and will be available to everyone in the coming weeks. Learn more here: http://bit.ly/2Pu0Bsr

Gepostet von Facebook 360 am Donnerstag, 11. Oktober 2018

A Facebook csütörtöki közlése szerint mostantól 3D-s fotókat is posztolhatsz, ráadásul ezeket a virtuális valóságban is megnézheted majd. A legjobb az egészben, hogy nem kell ehhez semmi különleges technológia. Feltöltöd a fotót, de nem a megszokott “Fotó feltöltése” gombra kell majd nyomnod, hanem a “3D Fotó” opciót kell választanod. Ennyi a trükk, a végeredmény pedig igen látványos lesz:

How to Create 3D Photos

We presented the 3D photos feature and now we're handing the creativity off to you! We can't wait to see what you come up with. If you need a little help getting started, check out our video on how to post a 3D photo. What are you excited to bring to life using this immersive format?

Gepostet von Facebook 360 am Donnerstag, 11. Oktober 2018

A cikk szerint a rendszert az iPhone 7 Plus, 8 Plus, X és Xs készülékekkel potrté módban készített képeire optimalizálták. Hogy ettől még más oprendszer alatt is lehet-e használni, csak maximum nem lesz olyan szép a végeredmény, azt nem tudni.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!