3D-s fotók özönlik el a Facebookot – videó

3D-s fotók özönlik el a Facebookot – videó

Nagy újítás várható a Facebook háza táján: a legfrissebb infók szerint 3D-s fotókat görgethetsz majd a hírfolyamban. Mindehhez semmi extra techológiára nem lesz hozzá szükséged, egy gombnyomás után már készül is a kiterjesztett valóság érzését adó térhatású poszt.

A Facebook már régóta kísérletezik azzal, hogy a hagyományos bejegyzések mellett térhatású, 3D-s posztokkal dobja fel a hírfolyamot – írta a HVG. Idén februárban már megjelentek a különleges tartalmak előfutárai, most viszont szintet lép a közösségi média platform.

A Facebook csütörtöki közlése szerint mostantól 3D-s fotókat is posztolhatsz, ráadásul ezeket a virtuális valóságban is megnézheted majd. A legjobb az egészben, hogy nem kell ehhez semmi különleges technológia. Feltöltöd a fotót, de nem a megszokott „Fotó feltöltése” gombra kell majd nyomnod, hanem a „3D Fotó” opciót kell választanod. Ennyi a trükk, a végeredmény pedig igen látványos lesz:

A cikk szerint a rendszert az iPhone 7 Plus, 8 Plus, X és Xs készülékekkel potrté módban készített képeire optimalizálták. Hogy ettől még más oprendszer alatt is lehet-e használni, csak maximum nem lesz olyan szép a végeredmény, azt nem tudni.