Nagyot zuhan a hőmérséklet napokon belül – itt a menetrend

Nagyot zuhan a hőmérséklet napokon belül – itt a menetrend

Pár napig még inkább nyarat érzel majd, mint tavaszt, a verőfényes napsütésben akár 26-27 fokig is emelkedhet a hőmérséklet. Sajnos azonban érkezik a változás, felhőkre, esőre és lehűlésre számíts.

Az Időkép legfrissebb előrejelzése szerint pénteken is rengeteg napsütés várható, némi fátyol-, illetve gomolyfelhő lehet ugyan az égen, de ború távolról sem valószínű. Csapadék sehol sem várható, az ország keleti-délkeleti felén feltámad az északkeleti szél, délkeleten egy-egy erős lökés is lehet. Délután 19-25 fokra van esély, nyugaton lesz melegebb.

Szombaton pont olyan szuper idő lesz, mint amilyen péntekre várható. Hajnalban 5 fok alá csökkenhet a hőmérséklet az Alföld és az Északi-Középhegység mélyebben fekvő részein, napközben viszont 21-26 fok várható. A szél megélénkülhet, az eget fátyolfelhők dekorálhatják.

Vasárnap is sok lesz a napsütés, de érződik a változás.

Délutántól északon és a nyugati határ mentén már erőteljesebb lehet a gomolyfelhő-képződés, és egy-egy zápor, esetleg zivatar is kialakulhat. A friss reggelt követően napközben 22 és 27 fok között alakul a csúcshőmérséklet.

A jövő hét kissé letekeri az elharapódzó nyár-érzetet. Az Időkép szerint hétfőtől már több lesz fölöttünk a felhő, és záporok, zivatarok is több helyen kialakulhatnak, valamint feltámad a szél.

A hét első napján még kora nyárias értékek valószínűek, keddtől azonban néhány fokkal visszaeshet a hőmérséklet.

A hosszú távú előrejelzés szerint csütörtökön hirtelen több fokot zuhan a hőmérséklet, pénteken pedig jelen állás szerint csak 17 fokra van kilátás.

Fotó: Időkép

Bízunk benne, hogy ez azért változik még.