Vilmos és Katalin (Fotó: Facebook/The Royal Family)

Megszületett Vilmos herceg és Katalin harmadik gyereke – ez lehet a csöppség neve

Helyi idő szerint hétfőn 11 óra után 1 perccel megszületett a brit királyi pár, Katalin és Vilmos harmadik gyermeke. Már névötletek is vannak, mutatjuk, mire keresztelhetik a babát.

Katalin a St. Mary’s kórház Lindo Wing nevű szülészeti magánklinikáján adott életet gyermekének, ahogy korábban György hercegnek és Saroltának is – írta a Híradó.

A kisfiú 3827 grammal jött a világra londoni idő szerint 11.01 órakor, vagyis közép-európai idő szerint 12.01 órakor. A protokoll szerint Vilmos herceg nem lehetett volna jelen a szülésnél, de a bejelentés szerint ezúttal kivételt tettek.

A cikk szerint az új királyi csemete az ötödik a brit trónutódlási sorban, Károly trónörökös – Vilmos édesapja –, valamint Vilmos és a hercegi házaspár elsőszülöttje, a négyéves György herceg és a nemsokára hároméves Sarolta után, így valószínűleg nem lesz az Egyesült Királyság uralkodója.

A hercegi pár gyermekének nevét várhatóan a következő napokban jelentik be, melyre fogadni lehet a fogadási irodákban. Jelenleg az Artúr és a Fülöp a legvalószínűbb név, legalábbis az oddsok szerint.

Vilmos és Katalin (Fotó: Facebook/The Royal Family)