Élő videóban közvetítettek egy agyműtétet a pécsi klinikáról – itt a felvétel

Élőben adtak a Facebookon egy agyműtétet a pécsi Idegsebészeti Klinikán, a beavatkozásnak egy 43 éves Parkinson-kóros férfit vetettek alá.

A közvetítés a Szeretlek Magyarország Facebook-oldalán ment – írja az Index. A férfit a pécsi Idegsebészeti Klinikán műtötték meg, a közvetítésbe, mely Magyarországon az első ilyen volt, ő és az orvosai is beleegyeztek.

ÉLŐ: Agyműtét a pécsi Idegsebészeti KlinikárólFIGYELEM! A KÖVETKEZŐ KÉPSOROK A NYUGALOM MEGZAVARÁSÁRA ALKALMASAK!Önt mennyire frusztrálná, ha nem tudna kitölteni egy pohár vizet? Ha nem tudna autót vezetni? És, ha mondjuk nem tudna lejönni a lépcsőn? Nem tudna, mert a teste éppen nem hagyná.Karácsony István először motorozás közben vette észre, hogy a bal lába magától remeg, de erős koncentrációval még le tudta állítani a reszketést. István akkor volt 40 éves. Most 43, és ma már van, hogy éjszaka is azért riad fel, mert testének bal része tetőtől talpig bénultan remeg. István Parkinson-kóros. A következő pár órában agyműtéten esik át, úgy, hogy közben ébren lesz. Sőt, beszélni fog! Két elektródát ültetnek majd be a két agyféltekéjébe, amit egy úgynevezett neuropacemakerrel kötnek össze, hogy így szüntessék meg a rohamait.István és a pécsi Idegsebészeti Klinika orvosai beleegyeztek, hogy a Facebookon élőben közvetítsük az operációja egy részét. Magyarországon először. Készítette: Pintér Luca és Kálló PéterTechnikai támogatás: MyActionCamA közvetítés első részét itt találod:https://www.szeretlekmagyarorszag.hu/eloben-kozvetitunk-egy-agymutetet-a-szeretlek-magyarorszag-facebook-oldalan/

Gepostet von Szeretlek Magyarország am Donnerstag, 26. April 2018

Az orvosok két elektródát ültettek a férfi testébe, ezzel szüntetve meg a rohamait. A cikk szerint hazánkban 20-30 ezer embert érint a Parkinson-kór, és műtétről azoknál lehet szó, akik gyógyszerrel nem tudnak javítani az állapotukon.

Add tovább, hogy másokhoz is eljusson!

Nyomj a tetszikre, hogy ne maradj le a friss virál hírekről!

vagy

Köszönöm, már követem az oldalt!