Óvodások (MTI Fotó: Krizsán Csaba)

Megszökött két gyerek egy szegedi óvodából

Rejtélyes módon sikerült lelépnie két szegedi kisgyereknek a csongrádi megyeszékhely egyik óvodájából. Már a rendőrök is keresték őket, mikor egy járókelő kiszúrta a fél várost bejáró párost.

Az eset csütörtökön történt a Délmagyar cikke szerint. A 6-7 éves gyerekek délelőtt dobbantottak az oviból, de nem tudni, hogy hogyan.

A gyerkőcök ugyanis bent játszottak az épületben, de valahogy mégis sikerült kiosonniuk úgy, hogy nem vették észre őket a folyosókon, majd pedig az ovi területéről is leléptek.

A rendőrségre 11 körül érkezett bejelentést az eltűnt gyerekekről, akiket végül egy járőkelő látott meg a belvárosban. Kiderült, először egy makkosházi áruházba mentek, mert szomjasak voltak, de pénzük nem volt, így továbbmentek. Trolira szálltak, és gyakorlatilag fél Szegedet bejárták, mire a nyomukra akadtak.

Az eset óriási felháborodást váltott ki érthető okokból, hiszen azért mégsem normális, hogy egy óvodából csak úgy eltűnik két gyermek. A Délmagyar megjegyezte, ez már a második eset volt, hogy az intézményből gyerekek tűntek el.

Óvodások (MTI Fotó: Krizsán Csaba)