Fotó: Facebook/Hortobágyi Madárkórház

Majdnem megfőtt egy forró autóban hagyott kutya Hortobágyon

A Hortobágyi Madárkórház munkatársai mentették meg azt a hősokkos, magatehetetlenül fekvő kutyát, akit gazdája bezárt a kocsiba egy parkolóban, lényegében a halálos ítéletét írva alá. Az eb már jobban van, mutatjuk, hogyan lábadozik.

A mentés még szombat délután történt, a körülményekről a Hortobágyi Madárkórház a Facebookon számolt be.

Mint írták, a kutya egy vásártér melletti parkolóban hagyott járműben szenvedett, már hősokkos állapotban volt, csak feküdt. Mivel az autó tulaja nem volt sehol, betörték az ablakot, és kimentették az ebet, mely már a sokktól összehányta az autó belsejét.

Fotó: Facebook/Hortobágyi Madárkórház

„Az ablak betörése után a hortobágyi Madárkórház műtőjébe hoztuk, majd megkezdtük kezelését. Először vizes lepedőkkel hűtöttük, közben infúzióra kötöttük. Állapota aggasztóan válságos volt. A hősokktól elvesztette az eszméletét, nem reagált semmilyen ingerre. Pár pillanatra a légzése is megállt, pupillái kitágultak… Azt hittük, elveszítettük… Majd újra vett levegőt… Fellélegeztünk… Mintegy két óra hossza után elkezdett pislogni, de még mindig nem tudott megmozdulni. A sokktól agyi károsodásokat is szenvedett, hőháztartása felborult. Testhőmérséklete folyamatosan ingadozott: hol a kritikus alá-, hol fölé ment. Belszerveit szintén megviselte a meleg és az oxigénhiány. Estére sikerült megemelnie a fejét, de sajnos csak arra az időre, míg hányt… Sajnos véreset, amitől most súlyos vérszegénységgel is küzd.”

– áll a posztban.

A kutya állapota éjjelre stabilizálódott, mostanra pedig már elég ereje lett ahhoz is, hogy felálljon:

Fotó: Facebook/Hortobágyi Madárkórház

A rendőrök közben megkeresték a tulajdonost, és megtették az első lépéseket arra vonatkozóan, hogy ne maradjon az ügy jogi következmények nélkül – írta a madárkórház.

Fotó: Facebook/Hortobágyi Madárkórház