Fotó: police.hu

Rendőrnek álcázta magát egy nyírcsárdai férfi, sírva röhögsz a „trükkjétől” – videó

Egy óvodás jelmezbált biztos megnyert volna kosztümjével P. József, aki magát és biciklijét is hatósági megjelenésűre gányolta, majd megpróbált zsebre bírságolni.

József történetét a Magyar Rendőrség a honlapján tette közkincssé.

A közlemény szerint egy nyíracsádi lakos 2018. május 9-én 12 óra körül telefonon hívta a helyi körzeti megbízottat, majd elmondta, hogy egy férfi rendőrnek adta ki magát és meg akarta őt büntetni. A főtörzszászlós értesítette kollégáit és a beszerzett adatok alapján azonosította a feltételezett elkövetőt.

A járőrök elfogták a 48 éves férfit, aki a megalapozott gyanú szerint rendőrség feliratú pólóban, kerékpárjával közlekedett, amikor a járművén felszerelt szirénával egy másik biciklist megállított, majd magát rendőrnek kiadva szabálysértés elkövetése miatt meg akarta bírságolni.

A sértett azt mondta az álrendőrnek, hogy nincs nála pénz, mire az elkövető közölte vele, hogy akkor figyelmezteti, de legközelebb fel fogja jelenteni. A gyanúsított kihallgatásán beismerő vallomást tett és elmondta, hogy azért követte el a bűncselekményt, mert pénzhez akart jutni.

P. Józsefet előállították a Vámospércsi Rendőrőrsre és ellene csalás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatja az eljárást a nyomozó hatóság.

Fotó: police.hu