Fotó: police.hu

Sokkoló állatkínzás: vasvillával esett a malacnak János, és itt még nincs vége

Állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt egy debreceni férfi bíróság elé állítást javasoják a rendőrök.

A borzasztó esetről a honlapján számolt be a hatóság. Mint írták, a rendőrséget telefonon értesítette egy debreceni lakos még idén április 15-én 17 óra 40 perc körül arról, hogy egy kertes ház udvarán egy férfi bántalmazott egy állatot.

A rendőrök a helyszínre mentek és az adatgyűjtést követően bűncselekmény elkövetésének gyanúja miatt elfogták T. Jánost, akit előállítottak a rendőrkapitányságra.

Az 59 éves férfi a megalapozott gyanú szerint egy vasvillát szúrt egy malac hátába, majd a lábainál fogva felemelte a sertést, földhöz vágta, majd a disznóólba dobta. Az állat a bántalmazás következtében elpusztult.

A nyomozók kihallgatták a debreceni lakost, aki beismerő vallomást tett és elmondta, hogy ideges lett az állatra, amikor az kiszabadult az ólból, ahová nem tudta visszaterelni.

T. Jánossal szemben a nyomozó hatóság a napokban befejezte az állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást és ügy iratait bíróság elé állítási javaslattal továbbították az illetékes ügyészségnek.

Fotó: police.hu