Fotó: Időkép

Kiadták a riasztást: még nagyobb zuhé jön

Több megyében és a fővárosban további intenzív esőzésekre adott ki riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat, eszerint néhány órán belül heves zivatarok és felhőszakadások várhatóak gyakorlatilag a fél országban.

A veszélyjelzés szerint a heves zivatar veszélye miatt Budapestre és Pest megyére, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Borsod-Abaúj-Zemplén, Csongrád, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyére adtak ki elsőfokú figyelmeztetést.

A felhőszakadás veszélye miatt ugyancsak elsőfokú figyelmeztetés van érvényben Budapesten, Pest, továbbá Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megyében.

Az Időkép szintén arra figyelmeztet, hogy

bőséges csapadék érkezik szerda hajnalban a keleti országrészbe, két megyében is narancssárga figyelmeztetés érvényes.

Szerdán kiadós eső – 20-40 mm csapadék is lehullhat – érkezik a keleti tájakra, az elmúlt hetekben kiszáradt földek további nedvességhez jutnak. Éjjel a keleti határaink mentén ugyanis egy önálló sekély ciklon alakul ki, mely a keleti országrészbe – elsősorban a Tiszántúlra – bőséges esőt hoz – írták.

Marad a hűvös is

Az előrejelzések szerint egyébként ma még a legmagasabb hőmérséklet többnyire 16 és 23 fok között várható, de a tartósan borult tájakon ennél hűvösebb lehet. Késő estére 12 és 17 fok közé hűl le a levegő.

Szerdán a legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 7 és 14 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 15 és 22 fok között valószínű, északkeleten lesz a hűvösebb.

Fotó: Időkép