Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat

Nem tudta a fiatal lány, miért fáj a hasa, a baranyai mentők is megdöbbentek

Hasi fájdalmak miatt hívott mentőt egy fiatal lány Baranyában, aki a legnagyobb megdöbbenésére megszült a vizsgálat alatt. Előző nap háziorvosnál járt a hasfájásával, de az sem vett észre semmit.

Az Országos Mentőszolgálat keddi Facebook-posztja szerint egy fiatal lány kérte a mentők segítségét hasi fájdalmai miatt. A lány a mosdóban fogadta a mentőket, és elmondta, hogy hétfőn ugyan felkereste háziorvosát, de a panaszok még mindig fennállnak.

A mentőket azonban nem ez lepte meg igazán, hanem hogy a vizsgálat közben a fiatal lány egy újszülöttet hozott világra. Mint kiderült, a lánynak fogalma sem volt róla, hogy gyermeket vár.

„A sokat látott mentőápolónak szinte megdöbbenni sem volt ideje, hisz a baba nem sírt fel. A mentők azonnal megkezdték az újraélesztését és körülbelül fél perccel később a baba megmozdult, levegőt vett és hangosan sírni kezdett. Az anyát, aki nem tudta, hogy terhes, mentőhelikopter, az újszülöttet pedig koraszülött mentőegység szállította ellátás után kórházba.”

A Szabad Pécs információi szerint az eset a Pécsváradhoz közeli Lovászhetényben történt, és egy kifejezetten jómodú családnak a még középiskolás, kissé teltebb alkatú lánya a kismama, talán ezért nem tűnt fel senkinek, hogy állapotos.

Fotó: Facebook/Országos Mentőszolgálat