Fotó: ugyeszseg.hu

Lövöldözés és késelés Budapesten: vádat emeltek a 15 éves fiú ellen

Két évvel ezelőtt történt az eset a belvárosi éjszakában, amikor egy akkor tizenöt éves fiú és huszonkét éves társa egy konfliktus után egy négyfős társaságra támadt. Még csak most emeltek vádat.

Az ügyészség mai közlése szerint az eset 2016 augusztusában történt, amikor a két vádlott 2016. augusztus 23-án, az esti órákban, barátnőikkel szórakozni indultak gépkocsival, amit az idősebbik vádlott vezetett.

Éjfél körül a lányok elváltak barátaiktól és elindultak cigarettát vásárolni. A Teréz körúton, az Oktogon közelében összetalálkoztak egy négyfős társasággal – amelynek tagja volt a későbbi sértett is -, akikkel ismeretlen okból szóváltásba keveredtek.

Ennek során az ittas állapotban lévő későbbi sértett az egyik lányt tenyérrel arcon ütötte.

A két lány visszafutott az autójuk mellett várakozó vádlottakhoz és elpanaszolták, hogy mi történt velük. Ezt hallva, mindannyian beültek az autóba és elindultak, hogy megkeressék, majd kérdőre vonják a fenti társaságot a történtek miatt.

Az Erzsébet körúton haladva meglátták a járdán sétáló fiatalokat. Ekkor a négyfős társaság mellett hirtelen fékezéssel megálltak, majd a huszonkét éves férfi magához vette az autóban tartott kb. 40-50 centiméteres viperáját és azzal a gépkocsiból kiszállt.

A vádlott a viperát kicsapta és gyors léptekkel megindult a társaság felé, miközben hangosan számon kérte rajtuk a történteket. Vele egyidőben fiatalkorú társa is kiszállt az autóból, a kezében egy kihajtható pengéjű késsel, és ő is a sértett, valamint társasága felé indult.

Az idősebbik vádlott, amikor a sértetthez ért, több alkalommal lábon ütötte a viperával, amitől a sértett lába megrogyott. A sértett ekkor védekezésül a ruházatából egy gáz-riasztó pisztolyt vett elő, azzal közvetlen közelről, legalább két alkalommal az őt támadó vádlottra lőtt, akinek az egyik lövés eltalálta az arcát. Ennek hatására a vádlott felhagyott a bántalmazással, és átszaladt az út túloldalára.

A sértett menekülni próbált, azonban őt a fiatalkorú vádlott utolérte, a járdán földre teperte, és a kezében tartott késsel háromszor, közepes-nagy erővel a hátán megszúrta. Ezt látva társai a sértett segítségére siettek, hogy a további bántalmazását megakadályozzák. Ekkor a fiatalkorú is elfutott a helyszínről.

Az elkövetők az autójukkal elhajtottak a helyszínről, nem sokkal később azonban a rendőrök elfogták és előállították őket. A sértettet ezután társai hazakísérték, ahol az állapotát észlelve, hozzátartozója hívta a mentőket. Az általa elszenvedett szúrt sérülések életveszélyesek voltak.

A Fővárosi Főügyészség a fiatalkorú vádlottal szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette miatt emelt vádat, felnőttkorú társával szemben felfegyverkezve elkövetett garázdaság bűntette a vád.

Fotó: ugyeszseg.hu